tirsdag 29. juni 2010

Foss for meg?

I det siste har jeg tenkt mye på om det var rett av meg å velge Foss vgs. Skulle jeg ha valgt Elvebakken i stede for? Men, nå tenker jeg ikke mer på det, for jeg har slått meg til ro med at Foss var rett. Hovedårsaken til dette, er at på Foss finner jeg nok flere likesinnede. Ikke vondt ment om Elvebakken altså, men når alt kommer til alt er det ikke skolen for meg. I tillegg er jeg også skeptisk til baseskoler og skoler som "akkurat" har blitt populære. Foss har jo vært en bra skole i mange år. Dessuten, så er jeg en person som ikke finner hjelp i at menneskene rundt meg jobber hardt - det motiverer ikke meg. Så å være omringet av folk som konstant tenket på skole (for å skjære alle over en kam), hadde ikke hjulpet meg noe på Elvebakken, ikke sant. Har fått inntrykket av at det i alle fall er et litt mer avslappet miljø på Foss. Jeg sier ikke at folk som velger Elvebakken ikke kan tenke selv, men jeg syntes at det er et lett valg å ta - Elvebakken. Trygt, og det kommer fra meg som velger en så stabil skole som Foss. Jaja. La meg også få si noe mindre fint om Foss også. Foss er jo en skole meg lavere snitt enn Elvebakken. Hvis jeg hadde startet der (Elvebakken), så hadde jeg bare blitt en av mange. Jeg vet dette høres innbilsk ut, men utifra statistikken så vil jo jeg på Foss være en av de flinkere elevene. Heller stor fisk i liten dam, uansett hvor dumt det enn måtte hørest ut. Selvfølgelig finnes det plenty av smarte folk på Foss og (jeg mener, som knakk elv-i-en-bakke-koden), folk med meninger.

Nei, nå må jeg gi meg før jeg driter ut meg selv og Foss og Elvebakken noe mer. Dette er ikke vondt ment alstå, kanskje mer noe jeg skriver for å berolige med selv om at mitt valg var rett.

Nå må jeg årne og styre, skal i bursdag til Kille om to timer. Ouæææ!

xoxo Synne, skal jeg tørre å publisere? Gjør jeg dette større enn det er nå?:)

mandag 28. juni 2010

"Syk"

I dag har vært en skikkelig slappedag. Bortsett ifra at jeg var hos legen da (ouææææ!), men det var ikke noe farlig. Jeg har nemlig en liten kul i mitt venstre kinn, som jeg har hatt veldig lenge. Her om dagen ble den plutselig veldig stor, som i veldig stor, så da bestilte vi legetime. Jeg hadde en hemmelig drøm om at det var kuren til kreft eller noe lignene, og at jeg ble verdenskjent. Også hadde jeg mareritt om at det var en tann, eller det som skulle ha vært tvillingen min eller noe, men som aldri ble ferdig utviklet. Uansett, det viste seg å bare være en lymfeknute som fakisk er en bra ting. Den begynner nemlig å reagere når det er noe galt med kroppen min, som et svekket immunsystem eller lignene. Det som hadde skjedd da den var stor, trodde legen bare var at jeg hadde fått en rift i tannkjøttet eller noe og at lille lymfeknuta mi bare hadde begynt å bekjempe bakteriene for meg. Det er jo veldig bra da, for hvis den for eksempel blir megastor i løpet av type fem dager, men jeg ikke merker noen endringen i kroppen min, så vet jeg allikevel at det er noe galt og at jeg må til legen. Den redder nok livet mitt en dag.

Aaaa, også var jeg jo å henta vitnemålet mitt. Kan jo si såpass at jeg er ganske skuffa over eksamensresultatet (skriftlig), men det var jeg forberedt på. Jeg fikk det jo overhodet ikke til da, og når snittet mitt allikevel er på over 5, så har jeg ingenting å klage over. (Dessuten har vel klagefristen utgått?).

- Nok skole, det er jo ferie!

Er det forresten noen som har planer for morgendagen? Det har ikke jeg, og det vil jeg gjerne ha. Forvent desperate meldinger fra meg utover kvelden:)

Gratulerer med dagen til Agnete og Alida, tvillingene ha ha ha. Håper dere får en flott dag (og sommer).

Dere får greie dere uten bilder. Har jo vært så flink på det siden jeg kom hjem.

Nå skal jeg spise yummy baligryte og se enten denne eller denne. Klissete romantisk blir det nok uansett.

xoxo Synne, klør i hodet:)

søndag 27. juni 2010

Med meg hjem i kofferten

Heisann, heisann. Dette har vært en veldig hyggelig dag. Var hos Eline og spillte Globalspillet i stad. Og som dere vet, så er jeg jo en sucker for brettspill så det var en suksess. Selv om jeg kom på tredjeplass. Jo, også spillte vi jug. Et kortspill jeg lærte da trinnet var på Gressholmen like før ferien. Det, var også gøy. Selv om Alida overhode ikke har pokerfjes, Embla gjemte unna alle kortene side og løy i ett kjør og Elin av en eller annen merkelig grunn ofte endte opp med mesteparten av kortbuken. Jeg, kom alltid på 2.plass. Jeg er en andreplasser. Uansett, tenkte jeg skulle dele noen av turens innkjøp i dag. Dere vet, de som jeg lovte dere i gååår.

Ææææ! Er de ikke fine?

Har gledet meg sånn til å vise dere skoene jeg kjøpte. Det ble visst 6 par. Hyyysj, ikke si det til noen. Og ja, det er absolutt høyst nødvendig å ha to blå sandaler. De er ikke like i det hele tatt. Hvis du trodde det.

Blå sandaler med tøystropper/Zara
Beige quiltede ballerinasko med sløyfe/Internacionale
Beige semskede wedges/TopShop
Svarte tøysko med hel/TopShop
Blå sandaler med elastiske stropper/Zara
Blå tøysko med lisser/Primark (bare 20 kroner!)

Bøkene jeg kjøpte meg. Hele 5 stykker!

Hah! Hvem skulle trodd at jeg kjøpte meg bøker. Det er det lenge siden jeg har gjort. Og de er på engelsk. Blir smart bare av å se på dem. Nåja, det er ikke skjønnlitterære bøker, men sakprosa. Hvis ikke det er modent, så vet jeg ikke hva som er det. Riktignok handler de ikke om fysikk og astronomi, men om noe mye viktgere!

Fashionista - A century of Style Icons: Åh, for en nydelig bok! Her står det om alle nevneverdige fashionister gjennom tidene. Ikke bare om Kate Moss og Sienna Miller, men om eldre ikoner, slik som Katherine Hepburn og Grevinnen av Windsor. En kjemeflott bok som jeg gleder meg til å lese.

50 fashion designers you should know: Alle de viktigste står her. Hvordan de begynte og hvordan det har gått. Allerede på første side læret jeg noe interessant, nemlig hva som er verdens eldste motehus. Hva tror du det er?

Sex and the City - The Movie: Her står alt som er verdt (og ikke verdt) å vite om den første Sex og singelliv - filmen. Klærne, skuespillerne, leiligheten, og ikke minst: Hele filmen i bildeformat. Her står alt hva de hadde på seg, fra topp til tå, hvilken designer, pluss pluss, pluss. Gleeeder meg til å lese!

Great lies to tell small kids: Ha ha ha! Hyserisk morsom! Åh, gjett om jeg skal fortelle Agnes mye rart! Som for eksempel at melk føler smerte, at hvis du putter skinke i dvd-spilleren så spilles det en kort film om griser eller at å bryte tyngdeloven er straffbart. Moahahah!

How to Walk in High Heels - The Girl's Guide to Everything: For en genial bok dere. Leste 50 sider bare på flyet for den er så bra. Først og fremst står det hvordan man går i høye heler. Eller, ikke bare hvordan man går i dem, men hvordan man velger riktige, hvordan man skal vite når man skal bruke heler, hvordan man tar dem på seg, hvordan man går i dem på forskjellige overflater, hva man gjør når helen brekker, etc. Den handler selvfølgelig ikke bare om sko, men også hvordan man er stilig, hvordan man gjør seg klar på 5 minutter - bokstavlig talt. Og hvordan man unnskylder seg hvis man allikevel skulle bli for sen. Dette er brukermanualen til ALT. Også er forordene av selveste John Galliano. Og det er flere gjesteforfattere og i boka, slik som Manolo Blahnik, Kylie Minogue, Vivienne Westwood, Jade Jagger, Stella McCartney m.m. Jeg kunne ha blogget om den i evigheter, men jeg gir meg her. Les den!  

De flotte, nye, grå greiene mine!

Liker dere de nye Wang-sporty-rocka-college-skulder-overdelene mine? Spesielt gal er jeg etter den grå genseren med blonder på ermene øverst til venstre. Alt er fra TopShop, hehe. Ahh, også jakka som ser ut som en skinnvest utenpå en hettejakke, men som egentlig er én jakke. Den skal jeg bruke mye i høst. 


Det ble litt blomstermønster på meg også...

Stripete og blomstetmønstrete genser/Primark
High waist harmensbukse/Zara
Gulblomstrete kjole/Louche hos Joy
Blomstrete dressjakke/River Island


Ya like? Begge fra Zara. En romantisk, og en rocka. Var ikke meningen å flashe prislappen, hoho.


De tre nye veskene mine.

Gul slangeskinnsveske/Primark
Naglebesatt rompetaske/River Island
Rød frynsebag/River Island

Tre vesker ble det på meg denne gangen. Den gule, gjett prisen! Fire kroner. Når en veske bare koster fire kroner (50 pence), da kan den være så stygg som den bare vil for da kjøper man den bare. Ikke vits i å vurdere det en gang.


Litt diverse stuff.

Myyyk, blå hettejakke/Primark
Svart og dusrosa "undertøys"kjole/Primark
Grønn militærshorts med store lommer/Primark
Gult fugleskjørt (den er litt Miu Miu, ikke sant?)/River Island
Blomsterkjede/TopShop

La meg få si hvor utrolig forbløffet jeg er over Primark. Virkelig en fantastisk butikk. Aldri før har jeg vært i en butikk hvor jeg faktisk kan kjøpe alt jeg vil ha, fordi det er så billig. "Den var fin, den tar jeg." Ja, jeg vet dette høres fryktelig bortskjemt ut, men det gjelder ikke bare meg - det gjelder alle. Det er så billig. De blå tøyskoene kostet 20 kroner, veska 4 kroner, tre armbånd 4 kroner, den blå hettejakka 10 kroner og den blomstrete genseren 30 kroner. Helt ufattelig. Jeg kom ut derifra med to handleposer, og hadde bare betalt litt over 200 kroner. Sykt. Sykt, sykt, sykt.


Ooog; resten.

Klokke/River Island
Tre kopper som sitter sammen og derfor bare en én kopp/Urban Outfitters
Uglering/Internacional
Stor, lilla ring/Opia hos Primark
Ugleøredobber/Opia hos Primark
Trepakk med armbånd/Primark

Ja ja ja, bla bla bla. "(...) materalistisk, unødvendig(...)", "(...) dette trenger du jo ikke, altfor mye (...)". Jeg var på ferie, koooste meg. Kjøpte det jeg hadde lyst på. Stil er min lidenskap. Det er det jeg bruker tid og penger på. Noen vil ha videospill, noen vil ha sykler, jeg vil ha dette.

Sånn. Nok om det.

La meg nå få dele min nyeste oppdagelse innen tv for dere. Det er det morsomste, søteste barneprogrammet noensinne! Da tven i Skottland sto på om morgenen, så kom plutselig dette programmet på, og jeg ble bergtatt. Satt og lo og lo og lo. Ja, det er ment for små barn, men dette var virkelig noe for meg også. La meg få presentere: The WotWots. To tvillingaliens, SpottyWot og DottyWot lander med romskipet sitt i en zoo og utforsker dyrene der i ti minutter hver morgen på en eller annen skotsk tv-kanal. Ikke bare er de ufattelig søte, men det som gjør serien (for oss eldre) det er latteren deres. Den er priceless! Handlingen, er ikke tidenes beste, men å herregud - når de begynner å le - så må jeg det også. Det er hysterisk, ja det tør jeg faktisk påstå, når de er slemme mot hverandre eller kiler hverandre og bare må le. Jeg skal så sende en mail til NRK og be dem om å sende dette geniale tv-programmet. Da skal i alle fall jeg se på!

http://www.youtube.com/watch?v=VujjtKYUEiA (en presentasjon, hvis dere ble like rørt som meg).

xoxo Synne, mett på klær (for en stund):)

lørdag 26. juni 2010

I am a pedestrian

Åiåiåi. Da var jeg hjemme igjen da fra Edinburgh, og jeg har hatt det kjempefint! Var hjemme i går kveld klokka halv 2 om natta, så jeg håper jeg er unnskyldt for at jeg ikke blogget før i dag. Da er det vel dags for å "fylle ut skjemaet" da. Og ja, jeg har tatt bilder. Og ja, jeg har lastet dem over på pcen. Og ja, de er lenger nede i innlegget. Snille meg.

Føler meg: Opprømt. Har kjøpt meg så mye fint!

Nå skal jeg: Blogge, såklaaart.

Beste med turen: Atmosfæren. Mm. Kjempekoselig by med kun grå steinbygninger. Og det var koselig, ikke stygt.

Verste med turen: Uff, må nok kanskje si leiligheten vi bodde i. I alle fall de første dagene. Edderkopper, brannalarmer, hull i gulvet.

Beste med å være hjemme: Legge de nye klærne mine pent inn i skapet.

Lei av: Neei, vet ikke. Å ha vondt i beina kanskje? Men man må jo regne med litt svinn.

Beste souvernir: Den lille sekkepipa vår. Som spiller sekkepipesangen når man trykker på den. Sekkepipe er faktisk gangske morsomt å høre på. Det er ikke stygt. Eller bråkete, men fiiint.

Neste utenlandstur: København i juli. Gleeeder meg. Det blir kos. Og gjett hva: De har TopShop og Urban Outfitters der! Iiik.

Kuleste severdighet å se: Det er jo ingen severdigheter i Edinburgh. Duh. Bortsett ifra Edinburrah Caaastle - kjedelig! Må svare stearinlyskirka.

Har savna: Senga mi. Helt klart.

Nye uttrykk: Pedestrian. Er det ikke fint? Det betyr fotgjenger. "Helløw. Me name is Synne, I am a girrrl, a teenager and a pedestrian. And you, are an aaars". Neida.

Beste kjøp: Oi oi oi. Man kan jo ikke velge mellom barna sine, kan man? Svarer det første jeg kommer på: TopShop-wedgesa.
Ny smak: Haggis. Neida, det smakte jeg ikke. Svarer scrambled eggs. Fordi i Skottland blander man eggene med laksen og serverer. Det kommer ikke hver for seg. Men sånn er det kanskje i Norge også? Aaaah, ogsp Pret-a-manger. Ååh - elsker den caféen.
Har lært: Penger kan kjøpe lykke!

Har glemt: Ååh. Idioen meg hadde med vanlige ladere til Skottland. Men der har de jo tullekontakter med tre hull. Var uten mobil halve turen.

Har fått: Lærdom. Om mote. Kjøpte meg bøker. Har planer og å skrive mer om det i neste innlegg.

Har mistet: Trodde jeg hadde mistet den svarte tighsten min, men det hadde jeg ikke.

Det har altså vært en fryktelig bra tur. Koosemumselig var det. Tror jeg overlater resten av innlegget til bildene jeg. Selv om det sikkert blir mye bildetekst.


Utsikten til boligstrøkene fra handlegata.

Er det ikke helt fantastisk koselig? Skjønner dere nå hva jeg mener med mye grått, men fortsatt koselig? Virkelig koselig.


Meg. I en trapp.

Den ser kanskje enormt bred ut, men det var den ikke. Det var en av mange snarveier rundt om i Edinburgh. I stede for å følge gata, kunne man smette opp mellom hus for å komme til neste gate. Både koselig, og skummelt.


På Starbucks.

Siden jeg er jente og siden jeg fjortis og siden jeg er blogger så må jeg obligatorisk forgude frappucino. Spesielt den med sjokolade og spesielt den fra Starbucks. Så jeg bestemte jeg for å prøve en. Og dere, jeg må si dere: Jeg er ikke overbevist. Tvert imot. Det smakte dårlig milkshake, og jeg ble kvalm etter én slurk. Glad jeg smakte det, men aldri igjen.


Himmel. På. Jord.

Er de ikke fantastiske? Er det ikke uimotståelige? Er de ikke bare det beste som noensinne har skjedd på skofronten? De er 12,5 cm. De er høyere en Choosa. Men i og med at de har platå foran, så er ikke foten min i like stor vinkel som i andre Choosa.


Au da. Kanskje ikk meg fra min beste side. Jau jau.

Husker ikke helt hvor dette er ifra jeg. Jo, ifra der jeg blogget. Er ikke den nye jeansjakka mi fin? Takktakk.


Auauauauau.

Fra dagsturen vår til Glasgow. De nye wannabe Chanel-ballerinaene mine gnager. På tre steder. På hver fot. Takk Gud for gnagsårplaster. Selv om dette ikke er gnagsårplaster. Er faktisk ikke helt sikker på hva det er. Noe billig drit.


Veske/TopShop, Jakke/Zara, Svart veske/Steven by Steve Madden. Det var vel det essensielle på dette bildet.


Å så flaut det var! Masse folk som så på meg, men alt for et bra bilde. Gjorde det mens de spilte óg vettu. Og det var høyt!


I den eviglange trappa til leiligheten vår. 65 trinn i 90 graders vinkel. Og det var vindeltrapp. Fysjameien.

Genser/TopShop, Veske/Steven by Steve Madden, Klokke/River Island, Shorts/Primark, Sko/TopShop.

Ser at jeg må få meg litt farge.


Stearinlyskirka. Fordi den ser ut som et stearinlys. Men det er ikke noe kirke. Det er et monument.


Foran nasjonalgalleriet.

Siste dagen var vi faktisk litt kulturelle og tok en tur innom nasjonalgalleriet. Interessant nok i grunn.


Siste dagen. Så trist.

Genser/TopShop, Veske/modekungen.se, Topp/Primark, Klokke/River Island, Armbånd/BikBok, Bukse/Gina Tricot.


Har tenkt å legge ut bilder av hva jeg kjøpte også, men det får bli i morgen. Nå skal jeg bare slappe heeelt av, også blir det speiderspillkveld i morgen. Jah, apropos speider. På flyplassen i Edinburgh så jeg en gjeng skotske guttespeidere. De hadde brune speiderskjorter og, ja nettopp - kilt. Det var en once-in-a-lifetime-kombinsjon. De tok faktisk samme flyet som oss, så de er i Norge nå. Hyggelig.

Ellers så må jeg bare få komme med en liten oppfordring helt på tampen av innlegget. Hvis dere noen gang er i Storbritannia foreslår jeg at dere gir penger til de fattige i byen (uteliggerne). De er så søte og høfflige. De var virkelig noe helt annet enn de vi har i Norge. Jeg sier ikke at Norges fattige ikke fortjener penger, men at her i Norge har vi mange organiserte tiggere som jobber i et internasjonalt nettverk og som ikke lider like mye som de vil at vi skal tro de gjør.
     For det første så har de så mange iditotiske mynter i Storbritannia. For eksempeel 1 penny. Det er 1/100 av et pund som er verdt 10 NOK. Altså et 1 penny/pence verdt ca 0,1 kroner om jeg ikke tar feil som jeg sikkert gjør. Uansett så er det et så minimalt beløp som ikke gir deg noe, men som gir dem mye. Selvfølgelg oppfordrer jeg dere til å gi mer enn 1 penny, men alle monner drar. For én ting sier jeg dere: Når du får høre "Thank you, lovely", "You're a good girl you", "Thank you so much darlig" eller til om med "God bless you", så er det verdt så utrolig mye mer enn de 20 kronene du ga fra deg i utgangspunktet. Hva er vel 5 kroner her 30 kroner der mot den følelsen du, og ikke minst de, sitter igjen med etter at du har gjort ditt? Så, grav dypt, eller ikke så dypt, i lommene dine neste gang du ser noen som trenger det.

Woi, ble litt revet med der ja. Nei, det får være nok for i dag.

Adjøss!

xoxo Synne, hjemme igjen:)

tirsdag 22. juni 2010

Edinhurra!

Hallo! Naa sitter jeg her paa et kjopesenter og blogger. Edinburgh er en kjempefin by, jeg liker meg fryktelig godt her. Vi har akkurat spist et helt forferdelig rekesmordbrod, eller det kan vel egentlig bedre beskrives som et smorjesmordbrod. Hah! Tidligere i dag har vi kjort sightseeingbuss. Det var veldig rart, fordi fem minutter (bokstavlig talt) utenfor tjukkeste sentrum, saa var det nydelig landskap med hoye gronnkledde klipper. Skikkelig film. Etterpaa skal vi paa The Elephant Cafe. Det var der J.K. Rowling satt og skrev de forste Harry Potter - bokene. Jeg er egentlig ingen Harry Potter fan, men det er jo kult for det. Skal se om jeg faar skrapet av litt maling paa veggene til dere, Elin og Maren.

Ellers saa har Edinburgh mye aa by paa naar det kommer til shopping. Her er baade River Island, Next, Urban Outfitters og mye mer. Ogsaa TopShop da. Har nettopp insvestert 45 pund i et par sko derifra. De var jo nedsatt fra 80£, saa jeg har jo spart penger. Det er den eneste riktige tenkemaaten for oss shopaholikere. De er raakule. Semska lyst skinn, aapen taa, tosiffret antall cm hel, og; wedges. Trenger jeg si mer? Har gaatt med dem i hele dag, saa applaus til meg.

Leiligheten vi bor i har mildt sagt saa langt bydd paa for mange problemer. I gaar for eksempel ble vi vekket av at brannalarmen hylte og skreik. Jeg skjonte ikke at det var brannalarmen, det hortes mer ut som verdens undergang - alarmen. Herregud, som den skreik. Mer om Edinburgs overdrevne alalrmbruk og leiligheten vaars mange feil naar jeg kommer hjem. Naa maa jeg stikke. Jeg er jo tross alt paa ferie.

xoxo Synne, i god behold:)

lørdag 19. juni 2010

VG-lista Topp 20

Ja, da er pakkinga i "full" gang, for i morgen drar jeg til: (Alle sammen nå) Edinburg! Åh som jeg gleder meg. Noen som kommer på noe viktig jeg må pakke? Sånn bortsett ifra alt det åpenbare?

I går var utrolig hyggelig. Jeg *trekker pusten dypt*, ElinElinAndreaEmblaMiraMarenogMarlena var på Peppes og på VG-lista Topp 20 konserten, i likhet med resten av Oslos fjortisjenter. Det var vått, trangt og slitsomt, men også gøygøy! Masse bra artister, alle Norges store for øyeblikket tør jeg faktisk påstå, med untak av Donkeyboy for de skulle egentlig ta sjøfly (hva nå enn det er) men ble holdt tilbake av streiken eller regnet eller fansen eller jeg fulgte ikke helt med. I begynnelsen av konserten sto vi foran noen skikkelig drittgutter som rapte (ja rapte ikke ropte, selv om de for så vidt gjorde det også) og hoia og styrte, men vi flyttet oss lenger og lengere fremover i løpet av konserten. Desto nermere scenen, desto bedre stemning, slik følte i alle fall jeg det. Hadde vel i grunn trodd at publikum kom til å være på der galeste under Madcon eller Scouting for Girls, eller noe, men det var da Karpe Diem og Didrik Solli-Tangen (han passer bra til å ha et etternavn med bindestrek) sto på scenen at manesjen (med en overvekt av jenter) hylte som om hele Twilight-crewet sto der i bar overkropp. Gud a meien, da var det hysteritilstander da. Vi sneik oss ut da Scissor Sisters skulle til å opptre for å slippe unna verset kjaset. TUSEN takk til Elin, Mira, Andrea, Elin og Maren som ble litt lengere med meg selv om (jeg tror) de egentlig ville gå. Takktakktakk.

Ellers så var stort sett alle opptredene av folk som enten hadde vunnet eller deltatt i enten Grand Prix, X-faktor, Idol eller Norske Talenter (jeg nevner i fleng: Madcon, Jason Castro, A1, Tone Damil Aaberget, Linnea Dale (som ikke kunne være der), Bjørn Johan Muri, Alexander With, Keep of Kalessin, Didrik Solli-Tangen, Chand Torsvik, Elin Gaustad og Sirius. Have I made my point? Musikk-Norge består jo bare av talentkonkurransefolk). Jeg syntes kveldens beste opptredener kom fra Lise Karlsnes (skikkelig rått), Elin Gaustad (skikkelig ydmykt) og ikke minst Hurra Torpedo. Det var skikkelig lættis som man sier på godt fjortis. Siste rest av min kritikk for dagen går til det som var av playback. Noen sang der og da, men f.eks Voe og Tone Damil Aabergret, uff. Det var så innøvd og playback at jeg ikke får sagt det nok. Derfor skal jeg heller ikke det.

Dagen i dag har derimot stort sett vært viet til det svenke kungbrylluppet (ha ha ha, viet. Jeg er for morsom for mitt eget beste!).

Skal selvfølgelig prøve å få blogget fra Skottland, så stikk innom!

xoxo Synne, tom for synspunkter:)

fredag 18. juni 2010

Siste dag på Skøyenåsen

Da var jeg hjemme igjen fra en utrolig kveld, både på godt og vondt. Avslutningskvelden på Skøyenåsen skole. Den startet med det fryktelige formelle dill-dallet i aulaen. Neida, men det var hyggelig det altså. Jeg holdt tale, og ja dere gjettet riktig: Ansiktsfargen min sto fint til de ildrøde neglene mine. Blæææ. Dessuten spilte Embla med band og det var fantastisk, jeg synger fortsatt på sangen. "Vitnemålsutdelingen" (vi fikk bare karakterkort, og ikke vitnemål grunnet streiken som var vært) tok jo en evighet, men det var greit. Koselig å bruke litt tid på trinnet. Jo - talen: Den ble overraskende godt tatt imot. Var visst ganske flott den! Så var det samling for E og F i gymsalen. Det var etter flere flotte taler og pinlige bilder at gråten tok meg for første gang i kveld. Skulle jo si hadet til lærerne. Det var ille. Grine, grine, grine. Så fortsatte jeg bare å gråte i aulaen hvor "discoteket" skulle være, men det var det mest tragiske discoteket noensinne. Alle F-jentene satt og gråt i en krok. Så fant noen ut at det var en god idé å skru på musikken, og da hadde vi det alle litt bedre. Jeg fikk til og med mitt eget move. Hjertebank. Men det får bli mellom oss danseløver. Satte meg ikke ned jeg mens høytalerne dundra. Ikke én gang. Jeg tok så vidt en pause. Så var det kveldens tristeste øyeblikk. Festen er over. Vi trekker ut. Det går opp for meg at nå er det over, skikkelig over. Aldri mer oss snaut 30 ungdommene samlet på samme måte igjen. Aldri mer en kjedelig naturfagstime med Yini og Andrea som krangler ved siden av meg. Gud som jeg grein! Tåre på tåre på tåre. Men det er vel egentlig en god ting. Det betyr jo bare at jeg har hatt tre fantastiske år på Skøyenææsen. Fikk sagt ordentlig hadet til alle da heldigvis. Er helt sliten i kinnet jeg for jeg har bare klemt og klemt og klemt. Vi sees vel på reunion når lengselen etter 10f blir for stor. Altså til høsten igjen.

Så da får jeg bare få meg facebook da. Jeg antar jeg ikke lenger har noe valg.

xoxo Synne, natta:)

tirsdag 15. juni 2010

Den Store Speiderordboka

Heisann! I går leste jeg gjennom mange av de gamle innleggene mine. Da ble jeg overrasket både på godt og vondt. Det jag la merke til, var allikevel alle speideruttrykkene jeg bruker. Det er jo ikke alltid like lett å forstå. Derfor skal jeg lage en speideruttrykkordbok. Moro.


A-a-a-tsjo!: For internt. Bare for internt.
Ajungilak: Speiderenes liggeunderlag. Et merke, men også et ord som fungerer fint i kano med "In the jungle (the lion sleeps tonight".
Baden-Powell: Grunnleggeren av speiderforeninger. Han likte å henge ikke etniske-europeere (var det den moralsk riktige måten å referere til mennesker med mørk hud på?). Bandet bak denne sangen heter "Scouting for girls". Ikke som i at de ser etter jenter, men fordi Baden-Powell skrev boka "Scouting for boys". De ville skape fred og likevekt. Amen.
Barduner: Morsomt ord, ikke sant? De lange stroppene utenpå teltet som skal være ekstra sikring for at teltet sitter fast i bakken. Høres ut som en adelig tittel.
"Barna mine/våre": Et vanlig uttrykk i alle fall i Bryn. Ikke mine/våre biologisk fødte barn, men de barna vi er leder for.
Breidablikk: Bryns eget møtested. Et stort og gammelt hus på Høyenhall. Her møtes vi hver onsdag klokka 6.
El-bil: Lite brukt kallenavn på Eline, vår tidligere leder.
Førerpatruljen: En egen patrulje for ungdommene som ennå ikke er helt voksne, men som er ledere for egen patrulje. Et sted for samtale om egne patruljer og hygge med jevnaldrede.
Gaffa(teip): Også kalt MacGyver-teip har jeg hørt. Brukes til, vel alt. Av alle speidere. Jeg er dønn seriøst i mine ord når jeg sier at det ikke finnes noenting gaffa ikke kan fikse!
Gruppe: Hvilken del av speider-Norge du er medlem av. Jeg er medlem av Bryn.
Haik: Ikke som i verbet "å haike", men som å det å dra på en tur.
Hjernetenke: Å tenke med hjernen. Det sier seg kanskje selv. Egetoppfunnet uttrykk.
Kakle: Leder i Bryn. Kakle kommer fra hønemor. Long story. Eller nei, egentlig ikke.
KFUK-KFUM: Kristelig Forenig for Unge Kvinner - Kristelig Forening for Unge Menn. Den delen av speiderorganisasjonen jeg er del av. Har grønne skjorter.
Kille /Kill-Kill: Kallenavnet til Randi. Eller Kill-Kill er kallenavnet til Randi, mens Kille er kallenavnet til Kill-Kill. Skjønner ingenting jeg, når noen nevner denne Randi. Jeg lyder bare Kille, for Randis del. En leder i Bryn.
Knuter: Tau knyttet sammen i spesielle knuter til forskjellig formål. Slik som å feste to tråder i hverandre uten at de slipper, ever, eller for å feste en tråd til noe spesielt.
Kokelag: De/den patruljen(e) som lager mat sammen ved en leir eller en større tur. De deler mat og matredskaper.
Krets: Det området din gruppe er den del av. Gjerne et fylke.
Leir: Gjerne brukt til å referere til den årlige sommerleiren for speidere, men det er en mer bare en mer offisiell tur.
Leirbål: Alle tilstedeværende speidere samler seg (gjerne ved et bål, men det går fint uten også) og synger sanger og har morsome sketsjer eller konkurranser.
Leirbålskapper: Et pledd speiderene syr selv (alle har en hver). Denne bruker vi til å holde oss varme ved leirbålet, i og med at vi da (stort sett) sitter stille og det er kveld. Her fester vi gamle merker fra tidligere arrangementer.
Livline: Et tau med en lærpose med bly festet i enden. Speiderene blir drillet i livlinekasting som kan være nyttig hvis noen f.eks skulle komme til å holde på å drukne.
Magemus: Noen med koselig mage.
Multene: Aka The Cloudberries. Navnet på førerpatruljen.
Naturgeni: En glipp fra min side. Skulle egentlig si naturtalent, men det ble til naturgeni. Altså betyr det å være naturlig flink til noe og ikke smart når det kommer til naturen.
NSF: Norges Speiderforbund, eller Norges Største Fiasko som barna mine så fint kalte det (ja, jeg er så stolt). Det motsatte av KFUK-KFUM, og våre største fiender. Bortsett ifra Røa. Har grå (KJEDELIG!) skjorter.
Oliana: Båten som hører til Speiderbo. Vi referere gjerne til den som "båten", men den heter Olian(n?)a.
Patrulje: En gruppe med mennesker. Enten ca like gamle eller med yngre barn og noen ledere. Består av alt ifra 3 til 10 mennesker. De har speidermøtene sammen og deltar sammen i konkurranser.
Pionering: Å bygge ting, slik som portaler og bord av rajer og sisal.
Rajer: Lange tresatammer uten greiner.
Revelje/revebjelle: Signal for å vekke trøtte speidere tidlig om morgenen. Kan være en trompet eller en munter sang: God morgen, god morgen. Nå har du sovet lenge nok. Ja, eller trommer da.
Rop: Ikke som i et skrik, men forskjellige vers som speiderene (gjerne gruppevis) roper ut etter et flott (eller mindre flott) leirbålsinnslag.
Rundløype: Flere poster/oppgaver man gjennomfører i tur og uorden.
Sisal: Et tynt engangstau bruk av speidere verden over.
Spagetti og kjøttsaus: Bryns (u)offisielle nasjonalrett. Regner med jeg ikke videre trenger å utdype hva retten består av.
Speiderbo: Bryns egen hytte. Kan brukes når som helst av hvemsom helst (i Bryn).
Speiderbønn: En sang speiderene synger etter hvert møte. Vi holder hender og avslutter på en verdig måte.
Speiderskjorte (+ speiderskjerf): Speiderens egen unifor som bl.a. viser hvor du er i fra, hva du har vært med på i det siste, hvilket kjønn du er (om det skulle være noen tvil) m.m.
Stabilt sideleie: En medisinsk prosedyre som speiderene lærer fra første speiderminutt. Kan komme til nytte hvis noen er bevisstløse og du må gå i fra dem (slik at de ikke ruller sin vei). En parktisk stilling.
Stjerne: Merke som symboliserer hvor lenge en har gått i speideren (på skjorta). Sølv = ett år, gull = fem år, gull med gullkant = 25 år.
Surringer: En spesiell måte å surre sisal for å f.eks holde noen rajer sammen. Eksempler er kryssurringer og vinkelsurringer.
Tulle(rundtom)bollene: Patruljen jeg og Embla og Alida er ledere for.
WAGGGS: Worls Assosiation Girls Guides and Girls Scouts. Alle verdens jentespeidere er medlem av WAGGGS.
WOSM: Word Organisation of the Scout Movement. Alle verdens speidere er medlem. Har snaut 30 millioner medlemmer.

Har du sett har du sett, lurer på om jeg skal gi ut denne jeg. Kan jo i det miste maile den til Gyllendal (fordi Askhaug er umulig å både skrive og uttale) da, ha ha ha.

Jeg har en hel haug av flere ord det klør i fingrene etter å forklare, men nå kan jeg ikke sitte her lenger. Denne lista vil dog bli oppdatert. Mer for min egen sjelefred enn deres fornøyelse, så kom gjerne tilbake og les mer senere. Eller ikke.

Har jeg glemt noe essensielt?

xoxo Synne, scout 4evah:)

mandag 14. juni 2010

It's too bratt for the beatmachine

Ja, da var jeg hjemme igjen fra NM da. Eller, det var jeg jo i går, men da var jeg helt utslitt etter to dagers blodslit så da ble det bare hjernedøde oppgaver på meg. Som å se på tv og sånt. Dere er vel fra dere av spenning; hva ble plasseringen? 105.plass ble det på oss. Men pytt sann, vi hadde det jo moro. I tillegg var jo min patrulje en av de yngste (om ikke den yngste) så litt kred skal vi ha. Vi kom i alle fall ikke sist, og det er jo verdt noe. Som Kille så fint sa det så har vår unge snittalder litt nyhetsverdi, så Tullebollene kommer det til å stå om i Nordstands blad, så det er bare å holde øynene åpne alle sammen - etter meg. Jah, apropos Tulle(rundtom)bollene. De hadde jo greid å skrive navet vårt feil på ID-kortene våre, så i helgen har vi hett Snurrerundtombollene. Hva er det for noe da? Nå ble det mye kursiv her, men som dere vet så er jo jeg kursivdronningen over alle kursivdronninger. Tror ikke jeg orker et veldig nøyaktig tidskjema, men kan jo si litt om helgen for det også litt grunnleggende info:

Hva: NM i speiding
Hvor: Tysvær i Haugesund
Hvem: Patruljene som vant de lokale kretskonkurransene, ca 700 deltagere pluss 100 i stab og 200 ledere.
Når: I helga (11. - 13, juni)
Hvorfor: For å kåre norgesmesterene i speiding, og å ha det gøy såklaaart
Hvordan: Patruljene blir testet i diverse grunnleggende speiderkunnskaper (pionering, knuter, ect)

På fredag var det ankomst etter en kort time på fly (alene, for min del) hvor Finn Schjøll satt litt foran meg. Ha ha, ja det har jo blitt mange kjendiser i forbindelse med speideren i det siste. På evalueringsmøtet for KILT på Peppes satt jo Kjell Magne Bondevik og hørte på diktopplesning på bordet ved siden av oss. Merket at mange av ordene i den setningen fortjente kursivstatus, men det er diktopplesningen som tar kaka så. Uansett, vi satte opp teltet og jeg følte meg litt alene. Hvem skulle jeg snakke med? Ungene fløy jo rundt og holdt på med sitt, og der satt jeg da - alene og forlatt. Snufs. Embla var god å ha på meldingsfronten.

Lørdagen begynte selve NM. Tut og kjør! Først litt pionering og knuter, hvilket vi virkelig ikke greide også førstehjelp og naturkunnskaper som gikk litt bedre. Så var det praktisk oppgave I, vi skulle lage en dampdreven fløyte av et elektrikerrør med utgangspunk i seljefløytemakerteknikken (ikke sant jeg fikk det til å høres vanskelig ut?). Nei, men det var vanskelig altså. Ikke fikk vi den til å fungere heller. Så var det middag. Aner dere hvor vanskelig det er å steke kjøttdeig på et gassdrevet kokeapparat når det blåser på tvers? Det ble rå kjøttdeig og overkokt spaghetti. Pytt sann. Så var det leirbål, og la meg få understreke hvor kleint det er når NSF prøver å være morsomme, uffameien. Også bare én allsang, og det var attpåtil speiderbønnen og det er jo påtvungen allsang. Man synger ikke speiderbønnen alene. Det eneste med et snev av underholdningsverdi var et "foredrag" om vestladet bygget på "Predikanten"-konseptet. Det som begynte som et utrolig pinligt enmannsunderholdningsbidrag, utviklet seg til en lett rap hvor han sang om at "på vestlandet er det too bratt for the beatmachine og at man må bruke en yo!" (beatmachine = gressklipper, yo = ljå).

Så jeg brukte mesteparten av tiden på å lage dreads i håret til Kakle.

Etter "leirbålet" var det dags for praktisk oppgave II. Da var klokka 22:00. Det var et dødsdømt prosjekt. Vi skulle lage en fiskestang. Klokka 10. Med snelle. Barna slokna klokka 00:00. Så da var det bare for meg å levere masse pinner samlet med gaffa (speiderens beste venn). På denne opgaven fikk vi 1,5 poeng - av 50 mulige. Da jeg skulle levere stanga, kom jeg i snakk med (er det et uttrykk?) Kristian, Erlend og en gutt til (hvis navn jeg beklagelig nok ikke fanget opp) fra Mortenrud. Har jo sett dem før, så de var hyggelig å snakke med dem. "Vi på østkanten må jo holde sammen" - Embla. Klokka 2 sovna jeg...

...naturlig nok forsov vi oss derfor dagen derpå. Stakkars barna. Vi kledde oss, spiste, pakka noe og lage lunsj på 15 minutter. Så var det rett ut på orientering. Løypa som hadde estimert tid på 30 minutter, brukte vi 1 time og tre kvarter på. Her må jeg derimot hoppe inn i forsvarsposisjonen. Jeg kan virkelig ikke skjønne at vi brukte så lang tid. Eller, jeg kan jo skjønne det, men vi gikk jo fort hele tiden. Ja, det er mange små føtter i Tullebollene, men at det skulle være fysisk mylig å gjennomføre på en halvtime er virkelig ikke forståelig for meg. Jadda, men så var det teoretisk I. Vi fikk 35 av 50 poeng, og jeg skal ikke stikke under noen stol at jeg er ganske fornøyd med det. Så var det bare å pakk-pakk-pakke og stress-stress-stresse og forte oss til flyplassen for så å tilbringe tre timer der etter at den sure dama i sikkerhetskontrollen konfiskerte Nuggatien vår (speiderens nestbeste venn). På flyet kom jeg igjen i snakk med Mortensrund-gutta og jeg kan dermed gledelig meddele at jeg fikk nye venner og at de syntes jeg er fin i språket. Gid a meg.

Bilder? Såklaaart: MÅRRATRYNE!

Alle var enige om a det hadde vært en fin tur:)

PS: Lykke til på eksamen i morgen alle dere som skal ha det. Det kommer til å gå flotters!

xoxo Synne, krysser fingrene for at noen leser alt sammen:)         

torsdag 10. juni 2010

Fri som fuglen

Da var det over da. Det kjennes hææærlig å være helt ferdig med skolen for i år. Nå er det bare noen slappedager igjen også er det ferieee! Jeg kjenner med så lett. Ingen byrder, jeg kan bare sveve opp til jeg kræsjer i taket.

Da jeg rota meg bort på nettet i stad og leste blogger, så oppdaga jeg noe morsomt. Har dere lagt merke til at de små beskrivelsene på siden av blogger, ser ut som kontaktannonser? Ha ha ha! Litt mer fjortispreget vel å merke, men ok. Det er helt sant, det står sånne ting som:

"Livsglad jente på 17 år fra Sogndal. Liker hunder, å male og lange turer på standen. Kontakt meg gjerne på jenta_med_smilet_93@hotmail.com".

"Jente på 23 år fra Brønnøysund. Blogger om alt livet byr på, som jeg tar imot med åpne armer. Liker klær og sminke. Ta gjerne kontakt! <3 <3 <3"

Ha ha ha, akk så tragisk. Neida, joda, ok da. Mums.

Resten av dagen har jeg faktisk planlagt å lære meg litt speiderting. Jeppjepp. Hvem skulle tro at jeg bruker fridagen min til å lære noe? Som om jeg ikke får nok av det på skolen. Uansett, siden jeg blir den eldste som faktisk skal delta i selve NM, så føler jeg litt press på å kunne ting. Jeg snakker ikke å kunne lage en seilbåt ut av en bjørk eller lære meg morse, men sånn grunnleggende. Repetere litt knuter, bare sånn dobbel halvstikk og tømmerstikk. Øve på litt pionering og navigasjon med kompass. Også sy på merker på leirbålskappa da, såklaaart.

Jeg har tenkt å kjøpe meg nytt kamera. Jeg regner med dere instinktivt tenket "speilrefleks", men det er ikke helt det jeg har lyst på. Mitt lille HP duger til det meset, enn så lenge. Det jeg har lyst på, er ett av disse:


Fra kipekee.no. 810 kroner.


Fra urbanoutfitters.co.uk. 85 pund.

Fra kipekee.no. 729 kroner.

Fine ikke sant? Det er de kuleste kameraene du noensinne kommer til å se. Vet ikke om jeg liker det crazy og fargerike best, eller om det svarte egentlig er det kuleste. Jeg liker skikkelig godt den store blitzen. Den gir meg filmfotografvibber, 20-tallet og høye stemmer. Moro. Mums.

Jabbadabbadooo! Snæiks.

xoxo Synne, lett som en fjær:)

onsdag 9. juni 2010

Fæjsbook

Noen ganger, så tenker jeg at det er kjipt at jeg ikke har Facebook. Men så tanker jeg at jeg er litt glad for det og, spesielt når det er eksamens-lage-pugge-skrive-tenke-tid. Jeg blir distrahert til å lese blogger hele tiden når jeg jobber. Jammen, jeg skal bare titte innom livingdoll også skumlese fotballfrue, men så blir det til at jeg kikker innom flere og flere og før jeg vet ordet av det - så har det gått en halvtime. Tenk da om jeg også hadde Facebook. Nei dere, jeg priser meg lykkelig. I alle fall akkurat nå.

Det er litt frustrerende å sitte å jobbe for jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med tiden min. Skal jeg forbedre presentasjonen? Men, den teller jo bare 30 %. Skal jeg øve til dialog? Men, jeg vet jo ikke hva slags dialog jeg får. Skal jeg lære med presentasjonen utenatt? Men, den er jo ikke ferdig. SLITSOOOMT!

Har ikke tid til å blogge mer. Må lærelærelærelære massemassemasee. Så bare går jeg å holder presentasjonen slik jeg aldri har gjort før, og fra halv 10 i morgen så har jeg friiii! Hvem skulle trodd det? Jeg som faktisk går på Skøyenåsen skole eller Nei-du-må-sitte-å-gjøre-ingenting-og-ikke-lære-noe-for-du-får-i-alle-fall-ikke-gå-hjem skole.

xoxo Synne, merket-at-jeg-skriver-mye-sånn-her:)

tirsdag 8. juni 2010

Går ikke så fort når det er på fransk

God nyhet: Jeg skal ha eksamen på torsdag (og ikke tirsdag).
Dårlig nyhet: Det er i fransk
God nyhet: Jeg kan være med på NM til helga.
Dårlig nyhet: Det kan ikke de andre Cloudberriene.
God nyhet: Jeg har 5 i fransk
Dårlig nyhet: Det er der verste jeg kunne ha kommet opp i.
God nyhet: Cheeseburger koster bare 10 kroner på McDonalds (bare morsomt hvis du ser mye på tv, som meg)!

Jeg hadde egentlig tenkte å skrive et veldig stygt ord med veldig store bokstaver her, men xoxo Synne er jo en barnevennlig blogg. Så da dropper vi deeet.

Fransk var det aller verste jeg kunne ha kommet opp i, for jeg er ganske sikker på at jeg kunne ha gjort det bedre i alle de andre fagene. Bortsett i fra matte da, men det kunne jeg ikke ha kommet opp i, som Pål sa implisitt (fint ord?). Fremføringen er bygget opp på en helt annen måte. Jeg er jo god på presentasjoner, men på franskeksamen så er det spontan samtale som vil være i fokus. Uffuffuff.

Det er jo flott at jeg kan være med på NM da, det har jeg jo gledet meg til superlenge. Utrolig kjipt at ingen av de andre Multene (Alida, Elin, Embla og Kaja) kunne være med. Blir jo ikke så moro uten dem, men jeg tar på meg oppgaven å forsvare Bryns ære. Tam tam tam taa! Neida, det får Tytterbærene fikse. Så da drar jeg alene med fly til Haugesund klokka 5 på fredag. Første gang jeg flyr alene. Det var ikke plass til meg på det flyet resten av Bryn drar med, så jeg må komme etter. Jajaja, jeg slapp jo unna sånn ca 9 timer i buss. Så jeg er fornøyd.

Vil dere se veska jeg snakka om? Sikre? Helt sikre? Ok:

Aaaah. Er den ikke vakker?

Har dere sett den før? Sikre? Helt sikre? Ok:


Mohahahahah!


Må jobba på jeg. Har lassevis igjen å skrive. Går ikke så fort når det er på fransk. Det skal blir mitt nye livsmotto.

xoxo Synne, momser grifler:)

søndag 6. juni 2010

Momselumsekomse

Bonjour! I dag har jeg besøkt familie. Morfar og oldemor, og ikke minst Gulpus! Så jeg har jo hatt fullt opp med katter da Bonnsie og Simbsa kom i går. De er fortsatt like peeene. Bonnsie er seriøst den minste katten jeg noensinne har sett. Hun er kattunge hele livet. Pittebitteliten er hun, jeg er redd for å løfte henne opp.


Momselumsekomse 1.


Momselumsekomse 2.

Vil dere høre noe kult, forresten? Om nøyaktig to uker er jeg i Edinburg. Jeg gleeder med for da skal jeg på River Island. Jeg tror jeg kommer til å få abstinenser jeg, når jeg kommer dit. Det er så mye fint der. Så kommer det nye ting hele tiden. Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at i Amsterdam, tilbrakte jeg sikkert 5-6 timer der inne bare med å titte og prøve. Det mest fantastiske er jo at for hver runde jeg to i butikken,dukket det opp noe nytt. I Edinburg er det 4 butikker, og i Glasgow er det 6 butikker, inkluder to Superstores! Jeg vet ikke helt hva det tilsvarer, men det er nok ikke noe negativt. Jo, men det jeg egentlig skulle si: Jeg tror ikke det blir så mye blogging fra Skotland. Vi skal nemlig bo i en leilighet og ikke på hotel, og da spørs det om det er noe pc. Men, det var det forresten ikke i Finland heller når jeg tenker meg om. Der fant vi jo pc på kjøpesenteret. Jo, stemmer det. Ja, men da er det kanskje håp.


En eller annen RI-butikk. Kanskje en jeg skal til?

SÅ, over til den store nyheten. Jeg driver og følger med på en veske på eBay. Jeg har sååå lyst på den at det nesten ikke er mulig. Jeg skal ikke røpe for dere hvordan den ser ut. Skal holde dere litt på pinebenken, men dere har sikkert sett den før. To be continued. Eller, nei stryk det. Jeg er jo en norskpatriot: Fortsettelse følger! Moahahaha!

xoxo Synne, gleder seg til Skotland!:)

lørdag 5. juni 2010

Sigrids massasjestol

Sigrids massasjestol fortjener et eget innlegg. Egentlig fortjener den en egen blogg, men det er bare så mye jeg kan gjøre. Sigrids massasjestol tar hånd om alle dine problemer. Det er bare å lene seg tilbake og slappe helt av. Med håndholdt fjernkontroll og mykt skinn er den det nermeste man kommer himmel på jord. Ikke bare tar den seg av eventuelle rygg - eller nakkeplager, den tar seg av leggene dine også. De faste og teknologiske bevegelsene fengsler deg fast til stolen enten du vil eller ikke. Den tar seg av deg slik bestemor gjør etter en lang skoleuke eller slik venninnen din gjør den dagen det regner, du ikke rakk bussen og damen foran deg stikker deg i øyet med paraplyen sin uten å si unnskyld. Sigrids massasjestol lar deg glemme hverdagens plikter, mens den formelig ber deg om å slippe taket. Sigrids massasjestol er som alt annet avhengighetsdannende; narkotika, luft og Lypsyl. Du forlater den med et ønske om mer, og et umettelig behov som ikke kan tilfredsstilles da den befinner seg lang inne i den farlige Hellerud-jungelen. Det er ikke lett å være massajestolavhengig. Det finnes ingen rehabiliteringssentere for sånne som oss! Smerten når stolen stadig nermer seg horisonten og hånden din ikke lenger berører det glatte dyreliket er uutholdelig. Kanskje sees vi aldri igjen, men jeg vil at du skal vite at jeg alltid vil huske deg, Sigrids massasjestol. Alltid.

xoxo Synne, forlatt og miserabel:(

fredag 4. juni 2010

Min stil

Noe av det aller hyggeligste jeg hører, det er når folk roser det jeg har på meg eller stilen min generelt. Det er alltid hyggelig å få komplimenter for noe du har jobbet på, det gjelder vel alle. Jeg greier ikke helt å definere min egen stil. Jeg har prøvd, men jeg syntes det er vanskelig å sette fingeren på. På den ene siden liker jeg å tenke at jeg kler meg rocka. Eller, rocka i den forstand man kan kle seg slik uten egentlig å være en del av den originale subkulturen. På en annen side, så er jeg jo glad i blomstermønster og yndige kjoler. Jeg kan også kle meg i ville neonfarger og komme rett fra 80-tallet. I skapet mitt, har jeg allikevel også klær som passer det tekkelige skolelyset. Defor liker jeg å tro at jeg kan kle meg i hva jeg vil. Når jeg bruker wedgesa på skolen, føler jeg at jeg skiller meg veldig ut, men det kan jo ha noe med høyden jeg får å gjøre. Jeg skal dog ikke stikke under noen stol at både har plagg i klesskapet hvis prislapp ikke engang er tatt av, men også überkule vintageplagg jeg ikke har våget å bruke. Ja, hvem skulle tro det?

Jeg tar på meg det jeg syntes er fint. Både når det kommer til farge, snitt, form og stil. Jeg er allikevel også jenta som følger trendene slavisk, og som instinktivt lovpriser hver bidige Alexander Wang - kolleksjon og hvis høyste ønske er å om bare å få lukte på en Chanel 2.55 Jumbo, eller Classic Flip Bag. Jeg tror mange kler seg bevisst etter hva slags person man er, for ikke å villede andre ved førsteinntrykket. Jeg, er ikke der. Det hender at jeg har funnet en super kleskompinasjon i en romantisk stil, men så er jeg redd for å ta det på meg, for det er jo ikke den personen jeg er. Jeg shopper uavhengig av hvilke andre plagg jeg har i garderoben, det gjør det både vanskeligere og morsommere å sette sammen et antrekk. Det er kanskje nettopp derfor jeg har 50 kjoler som henger og slenger. Jeg tar på meg det jeg liker, helt uavhengig, men ikke upåvirket, av hva andre gjør. Mitt høyeste og mest kyniske ønkse i verden er egent walk-in closet bak en hemmelig bokhylle. Mang en gang har antrekk både gjort det og ødelagt det komplett for meg. Allikevel, er jeg glad jeg tok det på meg i utgangspunktet. Jeg sier ikke at klær forandrer hvem du er, men det kan styrke både selvtilliten, selvfølelsen og selvbildet. Derfor, er klær hodeskallene i McQueen-skjeret, den røde sålen i Louboutinsene dine og skuldrene på Balmain-plagget ditt.

xoxo Synne, selverklert motemaniac:)    

torsdag 3. juni 2010

Den mennesklige kalkumaniacen

Heiheihei! I dag har jeg vært og sett på "The Human Calculator" med spesielt utvalgte elever fra klassen. Det var...interessant? Fyren var helt vill i hoderegning - og det visste han. Greide ikke egentlig helt å følge med, for jeg hang med så opp i at han, indirekte, hele tiden snakket om hvilket vindunderbarn har var som ung. "Yes, yes. I theached my teacher to do multiplictaion when I was a fiftgrader", "I have made my own calendar, because the one we already have is made so unnecessary difficult" og "I was so surprised when I figured I was the first person ever to think about this". Det var ikke akkurat så mye Janteloven, her i gården nei. Nåja, jeg lærte da i alle fall noe. Blandt annet en ny måte å gange på, som i alle fall jeg syntes var mye enklere og lettere å huske. Jeg må lære meg hvordan man ganger uten kalkulator før hver tentamen jeg, for jeg er blitt så vandt til å bruke kalkulator. Nettopp dette hadde han mange bra poenger om. Han var helt klart en tallenes mann. Han mente at alle burde være gode i matte og at det ikke skal være "greit" å være dårlig i matte. Og det er jeg jo forsåvidt enig i. Han argumenterte godt for seg da han kom med argumentet om at alle kan jo lese og skrive, og dette er det flaut om man ikke kan. Hvorfor skal vi da kunne og hvorfor er vi dårligere i matte?

Når det kommer til kalenderen hans var denne tydeligvis hans øyesten. Denne nye kalenderen, eller måten å regne tid på, bygget på at hver måned hadde 28 dager og 4 uker. Slik at den første dagen i hver måned alltid vil være en mandag. Månedene skulle bare hete tall, slik at januar ble måneden 0, å Gud bevare oss om vi glemte 0, og februar 1. Han opplyste da om noe veldig smart syntes jeg. Nemlig at september, egentlig var månede 7 (sept er 7 på latin) og det samme med resten. Oktober, oct som i 8. November, som i neuf. Desember som i dix. Jeg syntes dette med tall som navn på månedene hørtes veldig kaldt og stusselig ut. 17.mai blir jo 17 4. Tris. Snufs.

Oi, se så mye jeg har skrevet. Ja, da var det kanskje ikke så værst show allikevel da?

Nå jobber jeg med presentasjoner og leser til musikkprøven vi skal ha. Tror det går bra jeg, skitt au.

I helgen kommer kattene, Bonnsie og Simba, og jeg gleder meg helt vilt! Men nå må jeg gå, adjøss!

xoxo Synne, har vært flink og lest mye i dag:)

onsdag 2. juni 2010

Hem hem hem..?

Nå har jeg nettopp les ut en hel bok med Nemi-striper og ikke gjort noen lekser. Det er greit. Betyr bare at jeg blir overarbeidet i morgen.

Må få blogget ned en ting jeg har ment å blogge om gangske lenge nå. Jeg vet ikke om dere husker det, men 16.mai så forsvat tre søstre i et snøskred. To av dem ble funnet den 17., men den tredje fant de ikke igjen. Her om dagen, hørte jeg på radioen at de hadde funnet henne. Dette hadde de greid ved hjelp av Joralf Gjerstad, kjent som Snåsamannen. Han hadde beskrevet hvor kvinnen var ned til hver minste detalje. Han hadde beskrevet fjellene rundt og terrenget helt presist. Jeg tror i grunn ikke på det overnaturlige, og har ikke egentlig latt meg engasjere av noe slikt tidligere, men dette syntes jeg virklig var mindblowing. Denne mannen har da sittet hjemme og fått opp et landskap i hodet, prikk likt det stedet den savnede kvinnen lå. Hvordan skjer slike ting? Hvordan er det mulig, når han selv mest sannsylig aldri engang har vært på stedet. Vet ikke helt hva jeg skal si jeg, men kan jo avslutte med klisjéfrasen: Det er nok mer mellom himmel og jord enn det vi får med oss.

Artikkel fra NRK
Artikkel i Vårt Land
Artikkel fra Aftenposten

Så, det er jo ikke noe jeg bare finner på for å si det sånn.

Må gjøre fransken.

xoxo Synne, forundret:)

tirsdag 1. juni 2010

Første juni

En dags bloggstillet.

Hvil i fred, Anders. Du er savnet.

Synne